Odder by og de stærke lokalsamfund

God balance i hele kommunen mellem private, almennyttige og kommunale byggerier
I vores kommune bor der mere end 23.200 borgere. De fleste bor i Odder by, men rigtig mange i vores opland. Vi har velfungerende Lokalråd, som vi ønsker endnu mere på banen. Vi ønsker blandt andet at få etableret et nyt udvalg med dette som fokus.

Vi ønsker at etablere Kultur- og Lokalsamfundsudvalget, for på den måde at signalere vigtigheden af vores kultur og for at styrke lokalrådenes position.

I disse år oplever Odder by – akkurat som de fleste oplandsbyer – en rivende udvikling. Det medfører en mangfoldighed af boligtyper og en tilsvarende mangfoldig befolkningssammensætning.

Den udvikling skal fortsætte. Vi er meget optaget af, at kommunen bibeholder en god balance mellem private, almennyttige og kommunale byggerier.

Vi hilser meget velkomment, at der også i oplandet bygges mange almennyttige boligenheder. Vi vil arbejde for, at det fortsætter – også gerne med flere bofællesskaber.

Der skal ved kommende udstykninger skabes muligheder for naturgrunde og grønne boliger. Og vi ser det som en helt naturlig ting, at også private aktører kommer på banen i hele kommunen i forhold til kommende udstykninger.

Folkeparken og områdefornyelse i Odder bymidte til gavn for detailhandel og borgere
Folkeparken ved Rådhuset er på vej. Den er startskuddet på den store områdefornyelse af Odder Bymidte hen over de kommende år.

Vi understøtter forsøget på at skabe en mere levende bymidte til gavn for vores detailhandel. Borgerne skal få mere lyst til at besøge bymidten, få en god oplevelse og mærke livet.

Aabygade og Torvet indgår allerede i de kommende projekter. Men også andre aktører er på banen.

Bakker op om projekt Centralhotellet og arealet omkring banen
Vi ønsker at afprøve og bakke op omkring ”projekt Centralhotellet” i et godt samarbejde med ejeren og Realdania. Her har vi mulighed for at skabe en bred vifte af kulturtilbud og andre aktiviteter. Det vil trække handlende til centrum til gavn for både borgere og detailhandel og blive et nyt, naturligt samlingssted.

Naturligt ønsker vi også at prioritere, at vi har en citymanager. Citymanageren skal koordinere og styrke bymidten, men skal også have fokus på oplandet og de mange muligheder, som findes der på såvel turistområdet som på kulturlivet.

Med flytningen af først busser og senere Letbane­togene fra bymidten og de såkaldte Banegårds­arealer skabes der en unik mulighed for udviklingen af bymidten i de kommende år.

Vi vil lægge op til en åben og inddragende proces af borgere og virksomheder i forhold til, hvordan arealerne og bygningerne bedst anvendes.

Letbanetoget skal dog fortsætte med at køre ”lige til døren” midt i banegårdsarealerne.

Vil arbejde for kvarters drift af Letbanen til Odder
Vi vil arbejde for etableringen af et krydsningsspor til Letbanetogene nord for Rude Havvej. Det vil gøre det muligt og realistisk med kvarters drift af Letbanetoget til Odder. Det skal vi efterstræbe – og i det hele taget skabe de bedst mulige rammer for let at kunne komme til og fra togstoppet ved netop Rude Havvej i de kommende år.

Fokuspunkter

  • Bybusser og lokalbusser understøtter brugen af Letbanen – også til det kommende ”trafikknudepunkt” ved Letbanens stop ved Rude Havvej. I takt med, at der kommer nye boligområder til, skal busserne være fleksible i forhold til at de nye boligområder betjenes bedre.
     
  • Der skal fortsat arbejdes med trafiksikkerhed og fartdæmpende foranstaltninger bredt i kommunen.